top of page

Mijn naam is Bianca de Góes, ik ben gediplomeerd hout- en meubelrestaurator.

 

In Brazilië was ik werkzaam als grafisch kunstenaar. Door een stipendium kwam ik te werken in het Amsterdams Grafisch Atelier. In Nederland ontstond mijn interesse in restauratie. De masteropleiding Conservering en Restauratie van Hout en Meubelen aan de Universiteit van Amsterdam heb ik in 2013 afgerond. Aansluitend heb ik in 2016 de titel Professional Doctorate in Conservation and Restoration (PD Res) behaald.

 

Na stages bij het Amsterdam Museum en het particuliere restauratieatelier Bruijs & Streep, in Haarlem, opende ik mijn eigen atelier in 2017. Al tijdens mijn opleiding heb ik mij toegelegd op restauratie van gefineerde meubels, marqueterie en houtsnijwerk. Inmiddels heb ik ruime ervaring op veel gebieden, waaronder het webben en matten van stoelen, houtdraaien en werken met aan hout verwante materialen zoals ivoor, been en schildpad.

 

Regelmatig werk ik nauw samen met ervaren restauratoren en houtbewerkers. Mijn werk varieert van kleine opdrachten voor particulieren, tot grote opdrachten voor gemeenten en musea. Ook werkzaamheden zoals collectie-inventarisatie, conditierapporten en documentatie voer ik uit.

Daarnaast vind ik het leuk om meubels en houten objecten te ontwerpen.

Easter 2020 Bianca.jpg
Foto: Jonathan Andrew
bottom of page